La següent generació, la tercera, en incorporar-se al negoci familiar, va ser la Candela Pau Alentorn, que va entrar a treballar amb la seva mare, la Maria Alentorn, a la botiga del carrer dels Metges, el 1983. Poc més d'una dècada després, el 1994, el tradicional comerç passaria a la que actualment és la seva ubicació actual, al número 40 del carrer Sant Antoni. La Maria Alentorn es va jubilar l'any 1999 i a partir d'aquest any la Candela es va quedar al capdavant del comerç fins a dia d'avui.
Desprès d'uns anys de decadència de l'espardenya, el final de la dictadura i els nous aires que bufaven al país, amb renovades mostres de vigor catalanista, van portar la revaloració de l'espardenya i la recuperació gradual del sector. Eren moments en què la cultura tradicional i popular emergia de nou, de la mà de les danses populars, o dels diferents elements folklòrics com els bastoners, els diables, els geganters, o els mateixos castellers. Tots ells van contribuir a proporcionar una nova estirada al negoci, a l'hora que s'obrien noves oportunitats de mercat. Perquè també es feien espardenyes per a nuvis, o per nens i nenes que feien la comunió.
La Maria Alentorn explicava sovint l'anècdota que durant uns anys es van enviar espardenyes als Estats Units. El motiu? Doncs que hi vivia una vallenca que feia nines de porcellana de mida real i les vestia amb les indumentàries pròpies de cada regió. I és clar, a les catalanes els hi posava espardenyes.